13-07-2022

Eerste paal Growers United wordt feestelijk gevierd

Op 12 juli vierde wij het slaan van de eerste paal van het nieuwe verpakkingscentrum met kantoren op het bedrijventerrein WFO in Zwaagdijk. De nieuwbouw is bestemd voor het sorteren en verpakken van blokpaprika’s van productgroep PapriCo. Bij het event waren alle bij de nieuwbouw betrokken partijen aanwezig. Na de officiële aftrap door algemeen directeur Jan Opschoor en PapriCo-teler Arnaud van Dijk genoten de aanwezigen van een gezellige borrel. 

Delen

Duurzame bouw

Binnen Growers United heerst de overtuiging dat duurzaam ondernemen de toekomst is. Het nieuwe pand wordt dan ook zo duurzaam mogelijk gebouwd. In het ontwerp is ook aandacht besteed aan een prettige werkomgeving. Het pand wordt transparant ingericht (vanuit kantoor is er zicht op het bedrijfsproces) en medewerkers kunnen zowel binnen als buiten pauzeren. Het terrein wordt ingericht met een groen en open karakter.

Het pand beslaat in totaal 10.000 m² productieruime, 840 m² kantoorruimte en beschikt over twee laadkuilen. Nieuw verpakkingscentrum zal eind 2023 gereed zijn.

Bewuste keuze voor Noord-Holland

Hoewel Growers United recent in Maasdijk een nieuw verpakkingscentrum heeft gebouwd, is er bewust voor gekozen om de blokpaprika’s te blijven sorteren en verpakken in Noord-Holland. Dichtbij de teeltlocaties van de PapriCo-telers. Op deze manier kunnen zij flexibel opereren en snel op de wensen van de klant inspelen.

Growers United

Growers United is een professionele coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. Met 5 merken, ruim 40 familiebedrijven, circa 635 hectare glas en circa 490 miljoen euro omzet is Growers United een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa. Naast de verkoop en marketing, begeleiden wij onze telers met bijvoorbeeld kwaliteitszorg, certificering in voedselveiligheid of met het verduurzamen van de teelt.