02-02-2023

Stabo slaat eerste paal voor project Batenburg Digit

Batenburg Digit heeft een brede expertise op het gebied van industriële automatisering.

Delen

Batenburg Digit helpt bij het verbeteren van het productieproces en maken installaties efficiënter, zodat de performance verbetert. Zij ontwikkelen nieuwe installaties, garanderen de continuïteit en verhogen de betrouwbaarheid van de productie. Ze geven meer zicht op het productieproces. Maar ze maken productieprocessen ook veiliger, en ze verlagen het energieverbruik en zo ook de CO2 emissies.

Het nieuwe bedrijfspand is gevestigd op bedrijventerrein Zevenhuis in Zwaag. Het gebouw heeft als functie werkplaats, opslag en kantoorruimte. De afwisseling van materialisatie tussen de achterbouw en de bovenbouw van het pand weerspiegelen de verschillende functies binnen het pand. Zo wordt er binnen de open en lichte uitstraling van het overstek kantoorfunctie gerealiseerd en in de massievere achterbouw de opslag/werkplaats functie.

Met behulp van de uitstekende bovenbouw wordt een accentuering gevormd van het kantoordeel. Door middel van de V-kolommen wordt een overstek gecreëerd boven de hoofdingang van het pand waar ook geparkeerd kan worden. Het overstek zorgt ervoor dat bezoekers naar de hoofdentree getrokken worden en zo het pand gevoelsmatig automatisch betreden.

Architect: Nieuweboer Architecten
Ontwerpteam: Tom Valks
Constructeur: Bouwadvies WFO B.V.
Grond- en straatwerk: Huisman B.V.
Wapening: Nota Betonvlechtwerken B.V.
Fundering en betonvloer: Loos Betonvloeren B.V.
Staalconstructie: BRB Staalbouw B.V.
Dak en gevel: Hardeman Isolatie B.V.