Renovatie 34 bewoonde appartementen

In opdracht van wooncorporatie De Woonschakel renoveerden we de bouwkundige schil van verzorgingshuis Maartenshof in Medemblik, bestaande uit 34 appartementen. Onze grootste uitdaging: de bewoners bleven tijdens de renovatie gewoon in hun appartementen wonen.

Van de woningen op de eerste verdieping vervingen we de volledige galerij. Dit was nodig omdat betonrot was geconstateerd in de galerijplaten en ondersteuningsconstructie. Tijdens de renovatie moesten de bewoners en het zorgpersoneel de appartementen zonder problemen kunnen bereiken. Daarom zorgden we voor een tijdelijke toegang aan de andere kant van het gebouw, die via de balkons toegang tot de woningen gaf.

Samenwerking

Met behulp van hefsteigers plaatsten we de galerijplaten en voorzagen we de buitengevel van nieuw metselwerk. Gedurende de werkzaamheden onderhielden we nauw contact met de opdrachtgever, architect en leveranciers. Zo lukte het om de werkzaamheden snel uit te voeren, de veiligheid van de bewoners te waarborgen en de logistiek in goede banen te leiden.

Dat de bewoners hun appartementen tijdens de renovatie bleven bewonen, zorgde voor veel betrokkenheid bij het bouwproces. Waar zij aanvankelijk nog opzagen tegen de verbouwing, gaven ze na afloop aan de reuring en de dagelijkse ontwikkelingen en vernieuwingen rondom hun woningen te missen. Een groot compliment, vinden we.

Resultaat

Zowel de bewoners als de opdrachtgevers zijn zeer te spreken over het totaal vernieuwde en gemoderniseerde woonzorgcomplex. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat een schilrenovatie het aanzicht verfraait, een grote energiebesparing oplevert, en ook nog eens flinke waardestijging van het onroerend goed tot gevolg heeft. Om het gebouw nog verder te verduurzamen, zijn de daken bovendien uitgerust met zonnepanelen.

Stabo inschakelen voor utiliteitsbouw?

Bel of mail ons.

  • Privacystatement
  • Cookiebeleid
  • Copyright Stabo 2020